Puheenjohtajaehdokkaat

Tuomas Hujala ja Satu Pulkkinen

Akavan sairaanhoitajat ja Tajan syyskokouksessa 21.11.2019 valitaan liitolle uusi puheenjohtaja seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Pyysimme ehdokkaita vastaamaan muutamiin kysymyksiin valinnan helpottamiseksi. Muista ilmoittautua mukaan kokoukseen ja seminaariin!

 • Kuka olet ja mistä tulet
 • Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi Tajan seuraavaksi puheenjohtajaksi?
 • Mitkä ovat niitä asioita joita erityisesti haluaisit Tajan puheenjohtajana vaikuttaa?
 • Millaisena näet Tajan tulevaisuuden?
 • Vapaamuotoiset terveisesi tajalaisille

TUOMAS HUJALA   

 • Minun nimeni on Tuomas Hujala ja asun Helsingissä. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja (AMK) ja Yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM) sosiaali- ja terveyshallintotieteestä. Minulla on noin 10 vuoden kokemus terveydenhuollon sektorin erilaisista tehtävistä niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Tällä hetkellä päätyöni on Valvirassa sosiaali- ja terveydenhuollon sekä terveyden edistämisen digitaalisten palveluiden kehittämisessä.
 • Lähdin ehdokkaaksi, koska vaikuttaminen ja edustaminen oman liiton nimissä on kunnia-asia. Olen 3 vuotta toiminut liittomme hallituksessa, joista viimeisimmän varapuheenjohtajana ja koen, että puheenjohtajuudessa olisi mukavasti haastetta seuraaville vuosille. Minulla on hyvä Ay-kentän tuntemus sekä sote-verkostoja ympäri Suomen, joten tässä on mielestäni hyvät asetelmat lähteä tavoittelemaan puheenjohtajuutta.
 • Mielestäni tärkeintä Tajassa on edelleen sen perustehtävä, edistää työntekijöiden hyvinvointia. Ne keinot, joilla hyvinvointia edistetään on moninaisia. Kansallisella tasolla pyrimme tietysti liittona aktiivisesti mukaan terveyspolitiikan debattiin ja sitä kautta vaikuttamaan niihin rakenteisiin, jotka edistävät tai estävät hyvinvointia. Pyrimme myös vaikuttamaan työehtosopimuksiin, jotta terveydenhuollon sektorin työnpaikat ovat haluttuja myös 2020 -luvulla. Paikallisella tasolla haluaisin sparrata Tajalaisia hakeutumaan luottamustehtäviin, jotta liittomme ääni kuuluu myös siellä. Perinteisesti lääkärikartellin edustajat ovat olleet JUKOn luottareita, mutta nyt voisi olla meidän liiton aika haalia vastuuta myös työpaikoilla.
 • Meidän pitää uskaltaa uudistua ja olemme sitä tehneet viimeiset vuodet. Riittäkö se, on hyvä kysymys. Monet keskusjärjestöt ovat olleet huolissaan järjestäytymisasteesta ja tilastot osoittavat, että nuorempi työelämän sukupolvi ei välttämättä hakeudu liiton jäseneksi, kuten aiempi sukupolvi. Kysymys voi olla työn teon tapojen muutoksesta tai kiinnostuksen puutteesta liittoa kohtaan. Ajattelisin, että tehdään liitostamme vielä enemmän jäsentensä näköinen niin, että olemme liitto, johon halutaan kuulua. Emme kilpaile jäsenistä muiden kanssa. Itse ainakin uskon, että meidät löydetään vielä paremmin tulevina vuosina.
 •   Kaikki tärkeät ajatukset ei mahdu yhteen tekstiin,  joten jos jokin asia jäi mietityttämään, niin minua voi nykäistä hihasta, soittaa tai laittaa sähköpostia. En           myöskään valitettavasti pääse osallistumaan syyskokoukseen, mutta toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle.

 

SATU PULKKINEN

 • Olen Satu Pulkkinen, sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri Mikkelistä. Työskentelen tällä hetkellä projektipäällikkönä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla hankkeessa nimeltä Tukea tuottavuuteen – sote-alan yritykset uudelle aikakaudelle (TUTU). Työhistoriaani kuuluu työskentelyä  julkisella sektorilla sairaanhoitajana, apulaisosastonhoitajana ja osastonhoitajana. Esimiestyötä olen tehnyt sekä psykiatrialla että somaattisella puolella. Hoitotyön lisäksi olen työskennellyt asiantuntijana, erityisasiantuntijana ja tiimipäällikkönä FCG Konsultointi Oy:ssä. Olen Sairaanhoitajaliiton valtuuston varajäsen sekä Keski-Suomen sairaanhoitajien hallituksen varajäsen. Perheeseeni kuuluu kaksi lasta ja puoliso.
 • Olen Tajan hallituksen jäsen ja puheenjohtajaehdokkuus on hyvä jatkumo sille työlle. Olen huolissani sosiaali- ja terveydenhuollon tulevaisuudesta monestakin näkökulmasta; ensisijaisesti työntekijöiden, mutta myös työnantajien, palveluiden järjestäjien, tuottajien että käyttäjien näkökulmasta. Hoitotyön puolestapuhujana en voi olla myöskään murehtimatta sitä, minkälaiseen rooliin hoitotyö ja sen johtaminen kokonaisuudessaan tulevaisuudessa asemoituu.  Uskon, että ammattiliittoni puheenjohtajana minulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan ennen kaikkea jäsenistölle sekä myös itselleni tärkeisiin ja ajankohtaisiin asioihin.   
 • Jäsenien edustamien alojen ja ammattien työolot, arvostus ja yhteiskunnallinen asema. Sosiaali- ja terveydenhuollon yleinen yhteiskunnallinen tilanne ja kehitys sekä hoitotyön asema ja tulevaisuus. Toimintani lähtökohtana on asiakaslähtöiset, laadukkaat ja tarpeenmukaiset palvelut riippumatta siitä, mistä tulokulmasta asiaa tarkastelee. Haluan olla vaikuttamassa siihen, millaiseksi tulevaisuuden työelämä rakentuu ja kehittyy.  
 • Näen tulevaisuuden, joka on valoisa, vahva ja vetovoimainen. Tulevaisuutta ei kuitenkaan saavuteta ilman ponnistelua, yhteisiä tekoja ja päätöksiä, jäsenten osallisuutta ja uskoa yhteiseen tulevaisuuteen. Tulevaisuuden Taja on entistä enemmän jäsentensä kumppani, jonka olemassaolon oikeutus syntyy tyytyväisistä jäsenistä.   
 •  Haastan kaikki Tajalaiset kunkin oman ammattinsa arvolla ja ylpeydellä astumaan rohkeasti esille ja tekemään työtä yhdessä. Muistathan, että Taja on Sinun arvoisesi ammattiliitto.