Juko päätti ylityö ja vuoronvaihtokiellosta

5.2.2018

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO on päättänyt ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka koskee sen koko jäsenistöä kunta-alalla lukuun ottamatta viranhaltijoita. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tiistaina 6.2. klo 7.00.

JUKO päätti samalla, että se voi jättää lakkovaroituksen kunta-alalle, jos tilanne sitä edellyttää.Vauhditamme näin eilen keskeytyneitä kunta-alan neuvotteluja.

Tavoitteenamme on yhä neuvottelutulos. JUKO on valmis palaamaan välittömästi neuvottelupöytään, jos kuntatyönantaja kutsun esittää, puheenjohtaja Olli Luukkainen tähdentää.

Päätökset tehtiin nyt kunta-alan neuvottelujen vauhdittamiseksi. Kaikki JUKOn sopimusalat ovat auki, ja olemme valmiit järjestötoimiin myös muilla sopimusaloilla, Luukkainen muistuttaa.

KT Kuntatyönantajat keskeytti kunta-alan neuvottelut eilen lomarahaleikkauksen kompensointiin liittyvien näkemyserojen takia.

JUKO ei hae ylimääräistä palkankorotusta, vaan lomarahaleikkauksen kompensaatio olisi oma pakettinsa, joka koskisi epäreilun kiky-leikkauksen kahta jäljellä olevaa vuotta. Kuntien ja koko maan taloudellinen tilanne on täysin toinen kuin Kiky-sopimusta tehtäessä. Tuntuvasti voimistunut talouskasvu kohentaa myös kuntien ja muiden julkisen sektorin työnantajien palkanmaksukykyä, Luukkainen huomauttaa.

Akavan sairaanhoitajat ja Tajan jäsen, seuraa sähköpostiasi ja liiton verkkosivuja. Myös neuvottelujärjestö JUKOn sivut kannattaa ottaa seurantaan. Käy myös Tajan verkkosivujen  extran puolella tarkastamassa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Mikä ihmeen ylityö- ja vuoronvaihtokielto?

Lisätietoja: Puheenjohtaja Helena Vertanen puh 050 309 13 49