Vastaa kyselyyn – Auta kehittämään sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien kokonaisuutta

11.3.2020

Hyvä sairaanhoitaja, kätilö tai terveydenhoitaja! toivomme, että vastaat kyselyyn, joka koskee potilas- ja asiakastietojärjestelmiä.

Kyselyn toteuttavat tutkijat Itä-Suomen yliopistosta (Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (Sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus). Hankkeen päärahoittajana toimii Sosiaali- ja terveysministeriö.

Vastauksesi on meille todella arvokas, jotta saamme tietoa siitä, millaisia kokemuksia sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilla on potilas- ja asiakastietojärjestelmien käytettävyydestä ja käytöstä.

Kerättyjen tietojen avulla suunnataan valtakunnallisten tietojärjestelmäpalveluiden kehittämistyötä. Kyselyn tuloksia on lisäksi mahdollista hyödyntää paikallisten ja alueellisten järjestelmien kehittämisessä.

Kyselyyn vastaaminen tapahtuu sähköisesti ja vie noin 15–20 minuutta. Koko kyselyä ei tarvitse täyttää kerralla, vaan siihen voi vastata osissa. Klikkaamalla 'Tallenna ja jatka myöhemmin' –painiketta voit keskeyttää kyselyn ja seuraavalla kerralla pystyt jatkamaan vastaamista siitä mihin jäit.

Tutkimukseen vastataan nimettömänä. Vastaathan kyselyyn viimeistään 29.03.2020. Kyselyyn tästä

Kysely on osa Digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa – sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmäpalveluiden seuranta STePS 3.0 -hanketta

Hankkeessa tuotetaan valtakunnallista vertailu- ja seurantatietoa sosiaali- ja terveydenhuollon digitalisaation etenemisestä ja eri järjestelmien toimivuudesta ammattiryhmittäin.

Hankkeessa tehdään kuusi kyselyä, jotka suunnataan lääkäreille, sairaanhoitajille, sosiaalialan ammattilaisille, kansalaisille sekä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden johdolle.

Koosteet tuloksista tulevat avoimesti saataville sivuille thl.fi/digikyselyt. Aineistosta julkaistaan lisäksi raportteja sekä tieteellisiä julkaisuja. Yksittäisiä vastaajia ei voi tunnistaa tuloksista.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja voit koska tahansa keskeyttää osallistumisesi. Vastaamalla kyselyyn suostut osallistumaan tutkimukseen.

Jokainen vastaus on tärkeä. Kiitos, että osallistut!

 

Jos haluat kysyä lisätietoja, ota yhteyttä:

Tutkimuksen toteuttamisesta vastaavan nimi

Kaija Saranto
Professori
Itä-Suomen yliopisto, Sosiaali- ja terveysjohtamisen laitos
puh. +358 50 565 0040
kaija.saranto(at)uef.fi

Tuulikki Vehko
tutkimuspäällikkö
THL
puh.  029 524 7321
tuulikki.vehko(at)thl.fi

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä tietosuojailmoituksesta