15.3.2017 Anna Väre: Kuulumisia Köpiksestä

Arki yliopistolla on lähtenyt käyntiin ja viime viikot ovat sen myötä menneet kouluhommia paiskiessa. Asiat rullaa mukavasti ja perheenikin käväisi täällä helmikuisena viikonloppuna.


Näkymät Christianborgin linnasta

Viikkojen aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä. Täällä on paljon nähtävyyksiä, museoita ja puistoja, joita olemme kierrelleet kavereiden kanssa. Kävimme mm. opiskelijajärjestön järjestämällä kävelykierroksella ja tervetuliasillallisella Kööpenhaminan ydinkeskustassa. Eri tiedekuntien ainejärjestöt järjestävät täällä viikoittain tapahtumia ja järjestetään muiden vaihtareiden kanssa omatoimisesti ohjelmaa.


Vanha sairaala muutettu yliopiston kampukseksi

Vaihdon alkuun mahtui myös muutaman viikon ajan sairastelua ja Tanskan terveydenhuolto tuli sitä myötä tutuksi. Täytyy todeta, että kaikki toimi todella kätevästi ja palveluiden käyttö oli maksutonta. Ajan sai nopeasti ja oma kokemus palveluista oli positiivinen.

Alussa huolta aiheutti sairastelun lisäksi taskuvarkaan uhriksi joutuminen. Menimme kaverini kanssa opiskelijoille tarkoitettuun kahvilaan Köpiksen keskustaan eräänä sunnuntai-iltana. Maksoin juomamme kortillani ja ilmeisesti joku näki tunnuslukuni, kun näppäilin sen laitteeseen. Jossain kohtaa illan aikana meille tultiin tarjoamaan ilmaisia croissanteja, joita emme olleet tilanneet. Uskon, että silloin – kun huomioni keskittyi tähän croissantia tarjonneeseen mieheen - varas hyödynsi tilaisuuden. Kortti vietiin lompakostani alle minuutin kestäneen harhautuksen aikana. Hetki tilanteen jälkeen huomasin, että kortti on kadonnut. Soitin heti pankin korttien sulkupalveluun ja suljin kortin. Sen jälkeen katsoin mobiilipankkiin ja huomasin, että tililtäni on kadonnut samana päivänä siirtämäni kahden kuukauden vuokrarahat.

Tein heti seuraavana aamuna poliisilaitoksella rikosilmoituksen ja ilmoitin asiasta pankkiin. Poliisilaitoksella oltiin todella ystävällisiä ja auttavaisia. Ryöstön jälkeinen viikko oli raskas, mutta kaverien ja kotijoukkojen tuki auttoi jaksamaan. Olin jo entuudestaan varovainen ja huolellinen tavaroideni kanssa, mutta tuosta tapahtumasta oppi sen, että liian varovainen ei kai voi ollakaan. Kannattaa kantaa vain sillä hetkellä tarvitsemansa rahamäärä, eikä mitään arvotavaroita tai välttämättä edes pankki-/luottokorttiakaan. Asiat kuitenkin järjestyivät onnekseni eikä varkaus enää paina mieltä.

Tulevien viikkojen suunnitelmissa ovat reissut Malmöön sekä Lundiin, joiden lisäksi pääsiäiseksi olisi (äidin mieliksi) käväistävä kotona Suomessa.