Onko lääkitys kohdillaan – miten hallita ikääntyneiden lääkearsenaalia? webinaari 8.12.2020 klo 14-16

Ikääntyessä sairauksien määrä usein kasvaa ja sen seurauksena heillä on käytössään mittava lääkearsenaali. Etenkin ikäihmisten kohdalla on kiinnitettävä erityistä huomiota sekä lääkkeiden yhteiskäytön että haittojen vaikutuksiin.

Webinaarista saat tietoa siitä mihin kannattaa kiinnittää huomiota iäkkäiden lääkitystä tarkasteltaessa sekä tutustut digitaaliseen ratkaisuun, joka tuo paljon helpotusta lääkehoidon vaikutusten seurantaan.

Asiantuntijoina webinaarissa on geriatrian professori Jouko Laurila sekä ikäihmisten lääkehoitoon erikoistunut farmaseutti Pauli Puirava.

Milloin iäkkään lääkitys on kohdillaan?

Teemoina mm. Onko jokaiselle lääkkeelle selvä peruste, voiko niitä kaikkia käyttää yhtä aikaa, sopivan annostuksen määrittely, iän ja sairauksien vaikutus annosteluun, vitamiinit ja luontaistuotteet vaihtoehtona vahvoille lääkkeille, keinoja liian lääkityksen purkuun.

Jouko Laurila, Oulun yliopisto

Digitaalinen ratkaisu iäkkäiden lääkehoidon vaikutusten seurantaan

Uusi digitaalisen lääkehoidon kokonaisarvioinnin sovellus minimoi lääkkeiden haittavaikutukset ja maksimoi hyödyt ikäihmiselle. Hoitohenkilöstön ei tarvitse toimia muistin varaisesti ja käytössä on myös etäfarmaseutin palvelut.

Mitä se tekee ja miten se toimii?

Pauli Puirava, Causalus Oy

Mikäli sinulla on asiantuntijoille jo ennakkoon mielessäsi kysymyksiä, joita voidaan käsitellä webinaarissa lähetä ne s-postilla osoitteeseen merja.laaksonen@icloud.com.

Ilmoittautuminen webinaariin täällä.

Webinaari järjestetään Teams-alustalla. Linkin Teamsiin saat 7.12. ilmoittautumisessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.