Työttömille ja työttömyysuhan alaisille koulutusta

 

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry tarjoaa työttömille ja työttömyysuhan alla oleville jäsenilleen maksutonta koulutusta. Koulutuksen tuottaa ja toteuttaa TJS Opintokeskus.

Koulutuksiin ilmoittaudutaan suoraan TJS Opintokeskukseen, josta lähetetään osallistujille kutsu verkkokoulutuksiin noin viikkoa ennen koulutusta ja lähiopetuspäiviin noin kaksi viikkoa ennen koulutusta. Tällöin myös varmistetaan, että koulutukseen on tullut tarpeeksi osallistujia ja ne voidaan toteuttaa. Näin erityisesti lähiopetuksen osalta.

Koulutusten tavoitteena on tarjota apua työnhakuun ja antaa tukea tunteita nostattavaan elämäntilanteseen. Tervetuloa mukaan!

Oman osaamisen sanoittaminen

12.2.2020 klo 14-14.45 verkossa

Tavoitteena on auttaa osallistujaa onnistumaan työnhaussa. Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiantuntijoille.

Kun haet töitä, joudut miettimään, miten kuvata omaa osaamistasi. Työtittelit eivät kerro konkreettisesti tehdystä työstä ja pelkät työtehtävälistaukset taas jättävät osaamisen, vastuut, saavutukset ja kehittymisen pimentoon. Ja jos kuvaat osaamistasi kovin varovaisesti, voit vaikuttaa osaamattomalta ja jos kehut liikaa, voit menettää uskottavuuttasi. Osaamisen kuvaaminen myös vaihtelee työtehtävien ja ammattialan mukaan. Tule siis kuulemaan, miten osaamista kannattaa kuvata työtä hakiessasi.

Koulutus tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään ilmoittautuneille.

Kouluttaja: FM, AmO Inka Ukkola, TJS Opintokeskus

Lisätietoa ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu 6.2. mennessä.

 

Kiinnostavan LinkedIn-profiilin luominen

19.2.2020 klo 14-15.30 verkossa

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiantuntijoille.

Opit luomaan oman LinkedIn-profiilin eli CV:n. Opit, mistä osista ja miten voit rakentaa omaa osaamistasi kuvaavan profiilin ja tuomaan osaamistasi esiin niin, että hakutuloksissa löydettävyytesi olisi mahdollisimman hyvä. Osaamisen kuvaamisessa tärkeintä on ns. intro ja yhteenveto eli kiteytys itsestäsi ja osaamisestasi. Niiden avulla herätät kiinnostusta itseäsi kohtaan. Intron ja yhteenvedon lisäksi voit valita eri tapoja esittää osaamistasi tarkemmin. Sellaisia ovat työkokemuksen ja tutkintokoulutuksen lisäksi esimerkiksi projektit, kurssit, testitulokset, kielitaito ja vapaaehtoistyö. Tarvittaessa kouluttaja lähettää ohjeet LinkedIn-tilin avaamiseen.

Koulutus tallennetaan ja linkki tallenteeseen lähetetään ilmoittautuneille.

Kouluttaja: tiedottaja, FM Marika Ojala, TJS Opintokeskus (marika.ojala@tjs-opintokeskus.fi)

Lisätetoja ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu 13.2.2020 mennessä

 

Pilvipohjaiset ohjelmat asiantuntijatyössä

19.3.2020 klo 17-20 Lounsaravintola Lutakon Nurkka, Jyväskylä

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiantuntijoille.

Tavoitteena on tukea osallistujien digitaitoja ja pitää osallistujat ajan tasalla siitä, miten toimistotyön käytännöt muuttuvat, kun yhteiset työt jaetaan pilvialustan kautta.

Moni työpaikka on ryhtynyt kehittämään toimistotyöhön liittyvää työn sujuvuutta siirtämällä yhteisesti tiimeissä tehtävää työtä pilveen. Itse ohjelmien ominaisuudet eivät välttämättä muutu juuri mitenkään, mutta se, miten niitä työyhteisön arjessa käytetään, on alkanut muuttua. Tule kokeilemaan, onko muutos pilveen siirtymisessä pelkkää hypetystä, vai olisiko tässä hyviä käytäntöjä, joita haluaisit tuntea paremmin tai joita kenties haluaisit vapaa-ajallasi hyödyntää. Koulutuksessa käsittelemme esim. Office 365 -ohjelmia sekä Google Driven Docs ja Forms -työkaluja. Huom! Ota mielellään oma kone mukaan.

Kouluttaja: FM, AmO Inka Ukkola, TJS Opintokeskus

Lisätietoa ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu 2.3. mennessä.

 

Asiantuntijan tunne- ja digitaidot

31.3.2020 klo 10-16 Lounasravintola Ratamestari, Helsinki

Koulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiantuntijoille, jotka haluavat pohtia tunne- ja digitaitojaan yhdessä samassa tilanteessa olevien kanssa.

Koulutuksen tavoitteena on tukea ammattiyhdistysten jäseninä olevia asiantuntijoita työnhaussa.

Koulutuksessa pohditaan yhdessä työnhakua ja omaan tunneosaamista työnhaussa. Tarkastellaan myös osallistujien digiosaamisen vahvuuksia ja sitä, miten omia vahvuuksia voisi hyödyntää työnhaussa. Vahvuuksia voivat olla esimerkiksi tiedonhakutaidot tai vahvan arvo-osaamisen hyödyntäminen digiloikassa. Päivän aikana täsmennetään yhdessä käsitystä siitä, millaiset tunnetaidot ovat työnhaussa tarpeen ja miten niitä voi vahvistaa. Pohditaan, miten lisätä rohkeutta ja jaksamista työnhaussa muutoksen pyörteissä.

Kouluttaja: kehittämisasiantuntija, VTT Sikke Leinikki, TJS Opintokeskus

Lisätietoa ja ilmoittautuminen. Ilmoittaudu 10.3. mennessä.