Lääketeollisuus investoi yhteistyöhön 39,9 miljoonaa euroa vuonna 2019

24.7.2020

Lääketeollisuus ry:n vuosittaisen kyselyn mukaan sen jäsenyritykset käyttivät vuonna 2019 noin 39,9 miljoonaa euroa terveydenhuollon organisaatioiden kanssa tehtyyn yhteistyöhön. Teollisuuden ja ammattilaisten koulutus- ja tutkimusyhteistyö nähdään ensiarvoisen tärkeänä terveydenhuollon palvelujen ja Suomen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Lääketeollisuus ry tekee T&K -yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten ja organisaatioiden, kuten Suomen Lääkäriliiton, kanssa yhteensä noin 25,2 miljoonan euron arvosta. Tutkimus- ja tuotekehitystoiminta on aiempien vuosien tapaan merkittävin yhteistyön osa. 

- Tutkimus- ja innovaatiotoiminta on Suomen talouskasvulle erinomainen mahdollisuus. Kansainvälinen kilpailu lääketutkimuksista on kovaa, mutta meillä on kaikki edellytykset saada Suomeen merkittävästi nykyistä enemmän kansainvälisiä tutkimusinvestointeja, painottaa Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti

-Meillä on luotettavan maan maine ja alan huippuosaamista. Lisäksi meillä on juuri päivitetty, kansainvälisesti täysin poikkeuksellinen lainsäädäntö terveystiedon toisiokäytöstä, joka luo erinomaisen pohjan kiinnostavan ja ennakoitavan tutkimusekosysteemin rakentamiselle. Kaiken avain on kuitenkin toimivat kumppanuudet ja toimijoiden tiivis yhteistyö potilaiden entistä vaikuttavamman hoidon kehittämiseksi, Lauslahti jatkaa.

Tutkimus- ja kehitysyhteistyön lisäksi keskeisiä yhteistyömuotoja ovat koulutus- ja asiantuntijapalvelut. Asiantuntijapalkkioita yritykset maksavat esimerkiksi luennoista ja koulutusmateriaalien tekemisestä sekä tieteellisestä konsultoinnista.

Erityisasiantuntija Laura Labart, Lääketeollisuus ry, puh. 040 747 7620
Erityisasiantuntija Jaakko Laurila, Lääketeollisuus ry, puh. 040 776 3031