Akavan sairaanhoitajat ja Tajan jäsenet aloittavat kolmannen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 4. huhtikuuta– tavoitteena vauhdittaa käynnissä olevaa sovittelua

Julkaistu:

Neuvottelujärjestömme Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO aloittaa kolmannen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kuntasektorilla maanantaina 4. huhtikuuta kello 00.01. Seitsemän vuorokautta kestävä ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy sunnuntaina 10. huhtikuuta kello 23.59.


Myös Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon samalle ajalle. Edellinen kunta-alaa koskeva seitsemän vuorokauden ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi sunnuntaina 27. maaliskuuta kello 23.59.


Ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla haluamme vauhdittaa virka- ja työehtoneuvottelujen sovittelua.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT keskeytti neuvottelut maanantaina 28. helmikuuta. Neuvottelut jatkuivat 7. maaliskuuta valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla, kun sovittelija käynnisti sovittelun. Tämän jälkeen osapuolet ovat tavanneet päivittäin.


JUKO tavoittelee sovittelussa monivuotista ohjelmaa palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi, ansiokehityksen turvaamiseksi sekä kunta-alan työn veto- ja pitovoiman parantamiseksi.

Asiasanat