Vilhelmiina Lehto-Niskala Tajan puheenjohtajaksi

Julkaistu:

Akavan sairaanhoitajat ja Tajan syyskokous on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi Vilhelmiina Lehto-Niskalan.

Syyskokouksessa linjattiin Tajan tulevan vuoden toimintaa ja suunnattiin katseita tuleviin työehtosopimusneuvotteluihin ja aluevaaleihin.

- Ajankohtaista on varmistaa uusien hyvinvointialueiden toiminta siten, että hoitotyö ja hoitotyön johtaminen huomioidaan uusissa rakenteissa ja alueiden päätöksenteossa. Myös riittävät resurssit palkkaukseen, tutkimukseen, kehittämiseen ja työntekijöiden hyvinvointiin on turvattava. - toteaa Lehto-Niskala nyt alkavan puheenjohtajakauden haasteista.

- Työntekijöiden hyvinvointiin ja alan pitovoiman tukemiseksi tarvitaan myös urapolkujen kehittämistä ja asiantuntijuuden kasvun näkymistä työtehtävissä ja palkkauksessa. Osana urapolkuja on myös varmistettava terveystieteellisen tutkimuksen riittävä rahoitus ja mahdollisuudet siirtää tutkimustietoa käytännön työhön.

Pitkään Tajan hallitustoiminnassa ja varapuheenjohtajana toiminut Lehto-Niskala on koulutukseltaan sairaanhoitaja/terveydenhoitaja ja terveystieteiden tohtori. Hän työskentelee Tampereen yliopistossa tutkijana. Puheenjohtajakausi on kolmivuotinen.

Uuden puheenjohtajan lisäksi hallitusta täydennettiin kahdella jäsenellä. Uudet jäsenet ovat Ulla Palomäki Tuusulasta ja Marja-Leena Arffman Oulusta.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Vilhelmiina Lehto-Niskala

vilhelmiina.lehto-niskala@taja.fi

0503091349

toiminnanjohtaja Kukka Junno

kukka.junno@taja.fi

Kuva: Paavo Niskala

Asiasanat