HELENA VERTASESTA TAJAN KUNNIAJÄSEN

Akavan sairaanhoitajat ja Taja kutsui liiton syyskokouksessa kunniajäseneksi laboratoriohoitaja, THM Helena Vertasen.

Helena Vertanen

Lähes 15 vuotta Tajan hallituksessa ollut Helena Vertanen oli viimeiset kolme vuotta liiton keulakuvana, puheenjohtajana. Hän ehti olla myös useita vuosia hallitusaktiivina ja varapuheenjohtajana.

-Tajan silloinen puheenjohtaja Ann-Marie Turtiainen yllytti tulemaan ehdokkaaksi Tajan hallitukseen ja sillä tiellä ollaan. Jäsenyys on ollut avartavaa ja mielenkiintoista. On ollut kiva myös tavata muita tajalaisia eri puolilta Suomea. Se on auttanut hahmottamaan erilaisia näkökulmia ja työn merkitystä oman työn ulkopuolelta.

Ennakkoluuloton ja tinkimätön

Helena Vertanen on ennakkoluulottomalla, tinkimättömällä ja viisaalla toiminnallaan edistänyt liiton tavoitteita jäsenkunnan parhaaksi. Puheenjohtajakaudellaan liiton jäsenmäärä peräti tuplaantui. Liiton asema hoitoalan edunvalvojana myös vahvistui. -Työn huipentuma oli, kun vuosikausia keskusteltiin, mitä Taja on ja mihin suuntaan sen pitää mennä. Lopulta päätettiin, että myös ammattikorkeakoulun käyneet voivat liittyä Tajan jäseniksi.

-Tajan jäsenmäärä on noussut paljon aikanani. Se ei tietysti ole yksistään minun aikaansaannosta, vaan hyvän yhteistyön tulosta. Akavalaisessa yhteisössä pienetkin liitot on huomioitu Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin aikana.

-Toimistomme on usein ollut tiukoilla yhteiskunnallisten muutosten vuoksi. Tajan tulevaisuus edellyttää jatkossakin innovatiivisuutta ja toimintojen kehittämistä. Haluan tässä yhteydessä kiittää erityisesti Tajan toiminnanjohtaja Kukka Junnoa, joka on tehnyt erinomaista työtä liiton eteen. Jäsenille myös suuret kiitokset mahdollisuudesta toimia Tajassa. He äänestivät minua vuosien saatossa useita kertoja.

Helena Vertanen viettää eläkepäiviään ”koronan kurimuksessa” ja harmittelee, kun ei pääse tapaamaan tyttärensä perhettä ja erityisesti lapsenlapsiaan.

– Mökkihöperyys on iskenyt. Jos koronaa ei olisi, matkustelisin ja kävisin tanssimassa – eläisin villiä lesken elämää! Seuraan toki sotea, koska eihän koira karvoistaan pääse.