Tanja Hirschovits-Gerz Vuoden päihdesairaanhoitajaksi

Vuoden 2020 päihdesairaanhoitaja -tunnustuksen on saanut sh, YTT Tanja Hirschovits-Gerz Pirkanmaalta. Valintakriteereinä olivat päihdetyössä tehty ura ja monipuolinen vaikuttaminen.

Vuoden 2020 päihdesairaanhoitaja -tunnustuksen on saanut sh, YTT Tanja Hirschovits-Gerz Pirkanmaalta. Valintakriteereinä olivat päihdetyössä tehty ura ja monipuolinen vaikuttaminen.

Tanja Hirschovits-Gerz on vaikuttanut merkittävästi kansallisen päihdehoitotyön kehittämiseen koko 2000-luvun. Hän on toiminut mm. päihdehoitotyön asiantuntijaryhmän aktiivisena vaikuttajana. Hänellä on myös laaja kokemus alan asiantuntijatehtävistä, tutkimustyöstä, kliinisestä hoitotyöstä sekä järjestö- että kehittämistyöstä.

Vuoden päihdesairaanhoitajan tunnustuksen saanutta Tanja Hirschovits-Gerziä luonnehditaan avuliaaksi, avoimeksi, asiakkaan parasta ajavaksi ja taitavaksi verkostoitujaksi. Hänen mottonsa on: ”Ihmisen motivaatio ei ole hoidon edellytys, vaan hyvän hoitotyön tulos”.

Hirschovits-Gerz on julkaissut useita alan artikkeleita. Hän on myös toinen kirjoittaja kirjassa ”Tästä on kyse – perustietoa päihteistä”. Hänen väitöskirjansa (vuosi 2014) käsitteli suomalaisten riippuvuuksia koskevia mielikuvia.

Vuoden päihdesairaanhoitajatunnuksen saajia on Päihdelääketieteen yhdistyksen hallitukselle esittänyt sairaanhoitajien päihdehoitotyön asiantuntijaryhmä. Tunnustukseen liittyvän stipendin myöntää Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry.

Tunnustukset julkistetaan vuosittaisilla Päihdelääketieteen päivillä. Valintakriteerejä ovat mm. ajankohtainen, merkittävä päihdehoidon kehittäminen paikallisella ja/tai yhteiskunnallisella tasolla yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Lisätietoja:

Päihdelääketieteen yhdistys ry, pj. Kaisa Kuurne kaisa.kuurne@paly.fi

Päihdelääketieteen yhdistys ry, sairaanhoitajien asiantuntijaryhmän pj. Petri Kylmänen petri.kylmanen@paly.fi

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry, toim.joht. Kukka Junno, kukka.junno@taja.fi