31.7.2017 Anna Väre: Viimeiset viikot Kööpenhaminassa

Siitä onkin jo muutama viikko vierähtänyt, kun tulin takaisin Suomeen. Vaihtokauden päättyminen oli samaan aikaan luonnollisesti haikeaa, mutta samalla oli ihanaa tulla takaisin kotiin. Viimeisiin viikkoihin mahtui muun muassa puistopiknikkejä, kouluhommia, yliopiston festarit ja kaverin synttärit.

Teimme vappuviikonloppuna roadtripin suomikavereideni kanssa Aarhusiin. Vuokrasimme auton ja vietimme yhden yön Tanskan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Matkaa Kööpenhaminasta Aarhusiin oli noin kolme tuntia. Vuokraamalla auton oli mahdollista pysähdellä matkan varrella, joka mahdollisti myös muun Tanskan näkemisen. Vappuaattona Kööpenhaminan suomalaisille järjestettiin pienen merenneidon lakitus, joka jäi väliin Aarhusin reissun takia. Vappupäivänä Kööpenhaminan Fælledparken täyttyi vappujuhlijoista ja alueella oli myös puhumassa politiikan puhujia ja esiintymässä bändejä.

Sain toukokuun aikana myös kaverini ja poikaystäväni vierailulle Kööpenhaminaan. Toimin parina viikonloppuna siis matkaoppaana ja tuli käytyä muun muassa Tivolissa, joka on kyllä käymisen arvoinen paikka. Loppua kohti oli kiva huomata Kööpenhaminan tulleen jo niin tutuksi, että suunnistaminen nähtävyyksille ja Kööpenhaminan kaduilla tuntui helpolta.

Opin paljon uusia asioita kansanterveyden kursseilta, jotka erosivat paljon Jyväskylän yliopiston terkan kursseista. Aiheet käsittelivät terveyteen liittyviä ongelmia kansainvälisestä näkökulmasta, kuten malariaa ja muita kehitysmaiden yleisiä tartuntatauteja. Vaikka kurssit erosivat Jyväskylän kursseistani ja olivat melko vaativia, koin kuitenkin niiden olevan hyödyllisiä ja mielenkiintoisia.

Nuo 5 kuukautta olivat varmasti elämäni ikimuistoisimmat ja opin paljon uusia asioita. Yksin ulkomaille lähteminen kannattaa, sillä se kasvattaa itsevarmuutta ja on ikimuistoinen kokemus. Vaikka Tanska ei pohjoismaana Suomesta eroakaan hirveästi, opin arvostamaan entistä enemmän Suomea ja Kööpenhaminaan verraten pientä opiskelukaupunkiani Jyväskylää. Parasta vaihdossa oli itse Kööpenhamina ja uudet kaverit. Vaihdon aikana tutustuin ihmisiin ympäri maailmaa, joiden kanssa koimme ikimuistoisia hetkiä.

Nyt kesä jatkuu töiden parissa ja syksyllä on taas paluu arkeen ja Jyväskylään. Edessä on työteliäs syksy, sillä aloitan kandidaatin tutkielman kirjoittamisen. Sitä ennen nautitaan kesästä ja aurinkoisista päivistä!

Kiitos lukijoille ja hyvää loppukesää!

- Anna