Mitä haluan tutkia?

Tiina Karppinen on paraikaa tohtorikoulutettavana Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteiden puolella. Omien sanojensa mukaan ”vanhempaa kaartia” edustavan Karppisen työura on klassinen: Hän opiskeli ensin sairaanhoitajaksi ja sen jälkeen AMK-sairaanhoitajaksi. Ylemmän ammattikorkeakoulun, YAMK, tutkinnon hän suoritti Turussa vuonna 2011.

Karppinen on juuri nyt tohtorikoulutettavana puhtaasta sattumasta Itä-Suomessa kauppatieteiden puolella. - Minullahan on jo 80-luvulla suoritettu kauppaopiston koulutus.

-Nykyinen professorini on hyvä tyyppi. Hän sanoi minulle: ”Älä hukkaa ajatustasi jatko-opinnoista. Lähdetään tekemään opintosuunnitelmaa.” – Ja näin siinä kävi: Teen nyt työn ohessa tutkimusta.

Onko aika oikea?

Tiina Karppinen on pohtinut, onko aika ylipäänsä oikea jatko-opintoihin. - Olen kysynyt itseltäni: ”Mitä haluan tutkia? Mitä minä väitän? Missä yliopistossa jatko-opinnot voi suorittaa, kun yliopistot ovat erilaisia?”

- Onneksi sain professorilta hyvin konkreettista ohjausta tutkimussuunnitelmaani ja sen työstämiseen. Kauppatieteiden tiedekunnassa väitöskirjaa työstävä Karppinen on nykyisin projektipäällikkönä, mutta hän ollut myös erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa osastonhoitajana.

Teksti Anne-Maj Aunula