10.4.–7.5. AKY: Sote-yrittäjän webinaarisarja

AKYn jäsenliittojen sote-alan yrittäjille tai yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatussa webinaarisarjassa käydään käytännönläheisesti läpi kaikki olennaiset tiedot, mitä sote-yrityksen pyörittämisessä tarvitset.

Tule oppimaan sote-yrityksen pyörittämisestä AKYn järjestämissä webinaareissa. Voit osallistua kaikkiin tai valintasi mukaan sinua kiinnostaviin koulutuksiin.

  • Mitä: koulutussarja akavalaisten liittojen sote-alan yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille
  • Missä: verkossa
  • Milloin: 10.4.–7.5. välisenä aikana. Kaikki koulutukset alkavat klo 15.
  • Ilmoittautuminen: Linkin saadaksesi ilmoittaudu lomakkeella kaikkiin sinua kiinnostaviin koulutuksiin.

Mukaan voit tulla, olit sitten vasta yrityksen perustamista suunnitteleva tai jo pitkään yrittäjänä toiminut. Webinaarit tallennetaan, ja ne tulevat katsottavaksi mm. Tajan ExtraNettiin. Webinaarit ovat maksuttomia liittojen jäsenille.

Koulutukset

10.4.2024 klo 15–16: Liiketoimintasuunnitelma (Jarmo Mäkelä, Suomen Fysioterapeutit)

Kirjallinen liiketoimintasuunnitelma eli LTS auttaa sinua jäsentelemään liikeideaasi ja kertoo, miten liikeidean käytännössä toteutat. Suunnitelman laatiminen ja liiketoiminnan huolellinen arviointi ovat hyödyllisiä ennen kaikkea itsellesi, mutta tarvitset liiketoimintasuunnitelmaa myös rahoittajia ja liikekumppaneita sekä starttirahan hakemista varten. Liiketoimintasuunnitelmaa voi hyödyntää myös esimerkiksi Soteri-rekisterin vaatiman toimintasuunnitelman pohjaksi. Koulutuksesta on hyötyä, vaikka olisit jo aloittanut toimintasi.

Jarmo Mäkelä toimii Suomen Fysioterapeuttien erityisasiantuntijana yrittäjäasioissa. Hänellä on pitkä kokemus yrittäjänä toimimisesta ja monialaisen sote-yrityksen johtamisesta.

17.4.2024 klo 15–16.30: Yrityksen perustaminen ja Toiminimestä osakeyhtiöksi (Sami Lukkarinen, Contralaw)

Suunnitteletko yrityksen perustamista tai oletko toiminimiyrittäjä, mutta suunnittelet yritysmuodon vaihtamista osakeyhtiöksi? Tässä koulutuksessa käymme läpi ensin yrityksen (tmi) perustamisen vaiheet, ja loppuosa koulutuksesta (n. 30 minuuttia) on omistettu osakeyhtiön perustamiselle. Voit liittyä koulutukseen siis myös myöhemmin.

Sami Lukkarinen (lakimies, OTM) on neuvonut, ohjannut ja kouluttanut sote-yrittäjiä jo yli 15 vuotta yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen liittyvissä asioissa. Samin käytännönläheisillä opeilla pääset varmasti eteenpäin!

24.4.2024 klo 15–16.30: Yrittäjän sopimustoiminta (Liittojen asiantuntijat)

Sopiminen ja sopimukset ovat yrittäjän arkea. Mitä esimerkiksi ammatinharjoittajasopimuksessa lukee tai pitäisi lukea? Miten sopimuksista neuvotellaan, ja mihin kannattaa laittaa nimi? Koulutuksessa käydään läpi erilaisia sopimuspohjia käytännönläheisesti.

Sote-liittoihin tulee runsaasti kysymyksiä erilaisista yrittäjän sopimuksista. Liittojen asiantuntijat antavat parhaat vinkit, jotka auttavat yksinyrittäjiä sopimusviidakossa.

2.5.2024 klo 15–16: Hankintamenetelmät (Anne Björklund, Eversheads)

Sotepalveluiden hankinnassa on useita mahdollisia menettelytapoja. Webinaarissa kerrotaan pääasiat hankintalain mukaisesta hankintamenettelystä, dynaamisesta hankinnasta sekä palvelusetelistä.

Webinaarin pitää Anne Björklund Eversheds Asianajotoimistosta. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus kilpailu- ja hankintaoikeudellisista toimeksiannoista.

7.5.2024 klo 15–16: Mainonta ja markkinointi (Veera Matilainen)

Tervetuloa kuulemaan ajankohtaiset markkinoinnin ja mainonnan trendit sekä pohtimaan yhdessä digitaalisen maailman mahdollisuuksia huomioiden sote-alan etiikan ja vastuun. Käymme läpi myös markkinoinnin kanavia ja toimiviksi osoittautuneita tapoja tuottaa markkinointia tämän päivän asiakkaalle. Tule inspiroitumaan ja hakemaan uutta intoa markkinointiin!

Veera Matilainen on palvelumuotoilija, yrityskehittäjä, tuotteistaja, digitaalisen markkinoinnin sekä kaupallistamisen asiantuntija, valmentaja ja mentori Tradenomi, JET (Johtamisen erikoisammattitutkinto), TKEAT (Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto).

Veeralla on laaja kokemus pk-yritysten liiketoiminnan kehittämisestä. Hän on toiminut esimiestehtävissä ja kehittäjänä kasvavissa yrityksissä ja myöhemmin kehittänyt yrittäjänä laajasti eri alojen liiketoimintaa. Veera on tuotteistamisen ja kaupallistamisen ammattilainen. Takana on jo satoja yrityksiä ja tuhansia yrittäjiä tuotteistamisen, kaupallistamisen, palvelumuotoilun ja digitaalisen markkinoinnin saralla. Veeran palautteet ovat erittäin hyviä ja hän on suosittu valmentaja sekä

Voit ilmoittautua tällä samalla lomakkeella kaikkiin koulutuksiin.

Tervetuloa oppimaan uutta!