Jaksaminen poikkeustilanteessa 13.5.2020

Aika ja paikka: Keskiviikko 13.5.2020 klo 15.45-16.45, verkkoluento.

Tule mukaan kuulemaan, kuinka voit ymmärtää stressireaktioita itsessäsi ja työyhteisössäsi uudella tavalla ja miten voit varmistaa jaksamisesi pitkälläkin tähtäimellä haastavien aikojen keskellä.

Tietoiskut pitää työpsykologi ja ekonomi Anna Lohman, joka on erittäin arvostettu ja kokenut työyhteisöjen valmentaja ja luennoitsija. Annasta löydät lisätietoa hänen sivuiltaan annalohman.fi.

"Poikkeukselliset ajat haastavat meitä monella tavoin. Uusi tilanne vaatii pitkän aikaa ylimääräistä ajatustyötä ja ponnistelua, mihin emme ole osanneet mitenkään ennalta varautua.

Jos tilanteen aiheuttama stressi pysyy kohtuullisena, on siitä työn tekemisen kannalta hyötyäkin, mutta erityisesti pitkittyessään voimakas stressi voi olla haitallista. Tämän vuoksi omien voimavarojen tarkkaileminen, palautumisesta huolehtiminen ja itsensä hoitaminen on tässä ajassa tavallistakin tärkeämpää.

Tietoiskujen aiheet:

Stressi: Mitä stressi on? Miten stressitasoa voi säädellä? Palautumisen merkitys

Koronan mukanaan tuomat haasteet: Miten mielemme reagoi poikkeustilanteessa? Kuinka jaksaa epävarmuutta?

Johtaminen poikkeusoloissa: Miten työyhteisöt reagoivat kriisitilanteissa? Mitä työntekijät kaipaavat kriisissä esimieheltä? Miten lisätä työntekijöiden hallinnan tunnetta?

Sujuvan yhteistyön rakentaminen: Miten oma olemisemme vaikuttaa muihin? Ystävällisen ja myötätuntoisen asennoitumisen merkitys.

Tietoiskujen jälkeen Anna kommentoi osallistujien kysymyksiä ja kommentteja.

Luento on katsottavissa EXTRAn puolella.