Eduskuntavaalit 2023

Akavan sote-liittojen yhteiset hallitusohjelmatavoitteet

Tajalaisia ehdokkaita eduskuntavaaleissa 2023

Teija Tiusanen

Varsinais-Suomi, Turku

Kokoomus

Osastonhoitaja, erikoissairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri

teijatiusanen.fi https://www.facebook.com/minunturkuteijatiusanen/

Olen turkulainen erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen osastonhoitajana Tyksissä. Olen Varsinais-Suomen aluevaltuutettu ja toimin Varhassa Ikääntyneiden palvelulautakunnassa sekä Vanhusneuvostossa.

Politiikkaa teen ennen kaikkea ihmisille. Minulle tärkeää on inhimillisyys, toimiva terveydenhuolto ja hoiva, realistinen taloudenhoito ja se, että työn tekemisen tulee aina olla kannattava vaihtoehto. Työssäni näen päivittäin, että sosiaali- ja terveyspalvelut pyörivät vain osaavan ja sitoutuneen henkilöstön venymisen ja jouston avulla. Hoitajapula ja hoitovelka ovat yhteiskuntamme kriittisimpiä ongelmia ja niihin tarvitaan poliittisia ratkaisuja. Sen lisäksi, että vanhustenhoidon tilanne heijastuu muihin palveluihin, on se saatava kuntoon kokonaisuutena, jotta voimme taataa kaikille ikäihmisille arvokkaan vanhuuden.

Eduskuntavaaleihin lähden sote-kärjillä. Sote ja siihen liittyvät asiat ovat vahvaa osaamisaluettani. Vaaliteemani liittyvät sosiaali- ja terveydenhuoltoon vauvasta vaariin. Tähän liittyy olennaisesti taloudesta ja työllisyydestä huolehtiminen. Vain terve talous mahdollistaa hyvinvoinnin ja toimivan sosiaali- ja terveydenhuollon. Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan pelastaa vain kestävällä taloudenhoidolla, ei velkarahalla. Päätösten tulee olla taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä. Tosiasiat eivät ole arvovaltakysymyksiä ja päätöksenteon tulee perustua tietoon.

Mikäli et löydä itseäsi vaaligalleriasta, ilmianna itsesi toimisto@taja.fi