Eduskuntavaalit 2023

SOTE-resepti 2.0 Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry:n hallitusohjelmatavoitteet 2023

Akavan sote-liittojen yhteiset hallitusohjelmatavoitteet

Tajalaisia ehdokkaita eduskuntavaaleissa 2023

Teija Tiusanen

Varsinais-Suomi, Turku

Kokoomus

Osastonhoitaja, erikoissairaanhoitaja, terveystieteiden maisteri

teijatiusanen.fi https://www.facebook.com/minunturkuteijatiusanen/

Olen turkulainen erikoissairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen osastonhoitajana Tyksissä. Olen Varsinais-Suomen aluevaltuutettu ja toimin Varhassa Ikääntyneiden palvelulautakunnassa sekä Vanhusneuvostossa.

Politiikkaa teen ennen kaikkea ihmisille. Minulle tärkeää on inhimillisyys, toimiva terveydenhuolto ja hoiva, realistinen taloudenhoito ja se, että työn tekemisen tulee aina olla kannattava vaihtoehto. Työssäni näen päivittäin, että sosiaali- ja terveyspalvelut pyörivät vain osaavan ja sitoutuneen henkilöstön venymisen ja jouston avulla. Hoitajapula ja hoitovelka ovat yhteiskuntamme kriittisimpiä ongelmia ja niihin tarvitaan poliittisia ratkaisuja. Sen lisäksi, että vanhustenhoidon tilanne heijastuu muihin palveluihin, on se saatava kuntoon kokonaisuutena, jotta voimme taataa kaikille ikäihmisille arvokkaan vanhuuden.

Eduskuntavaaleihin lähden sote-kärjillä. Sote ja siihen liittyvät asiat ovat vahvaa osaamisaluettani. Vaaliteemani liittyvät sosiaali- ja terveydenhuoltoon vauvasta vaariin. Tähän liittyy olennaisesti taloudesta ja työllisyydestä huolehtiminen. Vain terve talous mahdollistaa hyvinvoinnin ja toimivan sosiaali- ja terveydenhuollon. Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan pelastaa vain kestävällä taloudenhoidolla, ei velkarahalla. Päätösten tulee olla taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestäviä. Tosiasiat eivät ole arvovaltakysymyksiä ja päätöksenteon tulee perustua tietoon.

Sami Rive

Hämeen vaalipiiri, Lahti

Kokoomus

Ensihoitopäällikkö, sairaanhoitaja YAMK

kotisivut: https://www.samirive.fi/

FB: https://www.facebook.com/rivesami

IG: https://www.instagram.com/samirive_kokoomus/

twitter: https://twitter.com/rivesa

TikTok: https://www.tiktok.com/@samirive_kokoomus

Olen aikaansaava ja jalat maassa seisova 52- vuotias perheen isä, sote-alan vahva asiantuntija ja hyvinvointialueen aluevaltuutettu Hämeestä. Urani alkoi pelastuslaitoksella jo vuonna 1994 ja on päätynyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään, jossa olen työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta ensihoitopäällikkönä, hyvin moninaisissa työtehtävissä seuraten soten kehittymistä näköalapaikalta. Olen työskennellyt myös pelastushelikopteri Ilmarissa Itä-Suomessa ja puolustusvoimien sotilaslääketieteen keskuksessa Lahdessa. Urani alkuaikoina työskentelin myös palomiehen tehtävissä. Nyt jos koskaan päätöksenteossa tarvitaan entistä enemmän terveydenhuollon ja turvallisuuden arjen asiantuntemusta. Päätöksissä ja lainvalmistelussa tulee ensisijaisesti huomioida tosiasialliset syy-seuraussuhteet meidän kaikkien arjessa. Haluan, että Suomi on tulevaisuudessakin turvallinen, elinvoimainen ja hyvä paikka elää, asua, tehdä työtä sekä yrittää.

Vahvat teemani talouden tasapainottamisen, työntekemisen ja yrittämisen kannattavammaksi tekemisen lisäksi ovat: lasten- ja nuorten hyvinvointi ja koulutus. Hoiva- ja hoitotyön turvaaminen, hoitoalan arvostuksen parantaminen sekä entistä pahempaan hoitajapulaan pitkäntähtäimen suunnitelmat mm työtehtäviä ja työnjakamista konkreettisesti selkiyttämällä. Lue lisää kotisivuiltani ja seuraa minua Facebookissa.

Mikäli et löydä itseäsi vaaligalleriasta, ilmianna itsesi toimisto@taja.fi